Szlovénia gyöngyszemei: Bled és a Vintgár-szurdok

2019.május 25.

Indulás Celldömölk LAKBER parkolóból 04:30 órakor, Sárvár Vár parkolóból: 05:30 órakor, Szombathely Vasútállomás-Gazdabolt elől: 05:30 órakor.

Utazás rövid pihenőkkel Szlovénia egyik legszebb tájára, a Júliai-Alpok vidékére. Első úti cél Bled, a csodálatos környezetben fekvő, népszerű üdülőhely. A hegyekkel övezett városka látnivalóival felejthetetlen élményt nyújt az oda látogatóknak. Csónakkal ("pletna") lehetőség lesz felkeresni a tó közepén elhelyezkedő apró szigetet, és a legendás kívánságharangról ismert templomot.

Látogatást teszünk a város felett magasodó középkori lovagvárban, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik a tóra és a környező tájra.

Tovább utazás a Bledtől 4 km-re található Vintgár-szurdokba. A függőleges sziklafalak közé beékelődött szurdokot a Radvona folyó vízesései és zúgói tarkítják. A szurdokon keresztül vezető, lenyűgöző szépségű tanösvényt a folyó fölé épített fahidakon és a sziklákhoz rögzített fafolyosókon járjuk végig. Az 1,6 km hosszú szurdok egy 13 méter magas vízesésnél ér véget, amely Szlovénia legmagasabb vízesése.

Hazautazás rendszeres pihenőkkel, várható érkezés a késő esti órákban.

Részvételi díj : 15.800 Ft/fő (autóbusz közlekedés, idegenvezetés)

BBP biztosítás köthető!

A részvételi díj a belépőjegyek árát nem tartalmazza!

Kötbérmentes lemondási határidő: az indulást megelőző 8 munkanappal korábban, ezen belül a részvételi díj 50%-a levonásra kerül.