Kirándulás a Dunakanyarba: Esztergom - Visegrád – Sörmajális Szentendrén

2019. május 04. 

Indulás Celldömölk LAKBER parkoló 06:00 órakor, Sárvár Vár parkoló 06:30 órakor, Szombathely Vasútállomás Gazdabolt elől 07:00 órakor.

A kirándulás első állomása Esztergom. A Várhegyen magasodó monumentális méretű Bazilika hazánk legnagyobb temploma, a magyar katolikus egyház főszékesegyháza.

A helyén álló eredeti templomot Szent István király emeltette a Várhegy közepén, Szent Adalbertnek szentelve. Az Altemplomban nyugszanak az esztergomi érsekek, a Főszékesegyházi Kincstár pedig a magyar egyházművészet legfontosabb kincseit őrzi. Szűk csigalépcsőkön haladva lehet feljutni a Bazilika körerkélyére, ahol a kupolakilátóból lenyűgöző panoráma tárul a látogatók szeme elé. (a pünkösdi egyházi rendezvények miatt a főszékesegyház megtekintése korlátozott, az Altemplom, a Kincstár és a Kupolakilátó szabadon látogatható.)

Tovább utazás a Dunakanyar szívében elterülő Visegrádra. A város már több mint ezer esztendeje a magyar és az európai történelem jelentős helye, neve legelőször egy Szent István által kiadott oklevélben jelent meg. Látogatás a középkori fellegvárban, amely több érdekes kiállításnak ad otthont, valamint itt található a Panoptikum is.

Következő úti cél a sajátos hangulatú, mediterrán atmoszférájú Szentendre. Városnéző séta a Fő térről nyíló zegzugos utcácskákban, az egykori barokk kereskedőházak között és a festői szépségű Duna-parton. Ezt követően részvétel a Sörmajálison. A fesztivál sokszínű programkínálatában minden korosztály megtalálja számára az érdekességeket. Hazai, nemzetközi kézműves, kisüzemi, nagyüzemi sörkülönlegességekkel várják az ide látogatókat a Dunakorzón.

Várható hazaérkezés az esti óra között.

Részvételi díj: 12.200 Ft/fő (autóbusz közlekedés, idegenvezetés)

A részvételi díj a belépőjegyek árát nem tartalmazza!

A program változtatásának jogát fenntartjuk!

Kötbérmentes lemondási határidő: az indulást megelőző 8 munkanappal korábban, ezen belül a részvételi díj 50%-a levonásra kerül.