„Corvina könyvtár budai műhelye” - Időszaki kiállítás Mátyás király híres corvináiból Budapesten

2019.január 26. 

Indulás Celldömölk LAKBER parkolóból 06:00 órakor, Sárvár Vár parkolóból 06:30 órakor, Szombathely Vasútállomás Gazdabolt elől 07:00 órakor. Utazás rövid pihenőkkel Budapestre.

Ismerkedés a város főbb nevezetességeivel: Hősök tere, Parlament, Szent István Bazilika, Budai Várnegyed...

A városnézést követően megtekintjük az Országos Széchenyi Könyvtárban a "Corvina Könyvtár budai műhelye" elnevezésű időszaki kiállítást. Erre a különleges alkalomra számos corvina és díszkódex érkezett a világ különböző pontjairól pl.:New Yorkból, Párizsból és a Vatikánból is. A kéziratok közül sok kiemelkedően fontos művelődéstörténeti darab most először látható Magyarországon. A kiállítás Mátyás király messze földön híres corvináit és a budai műhely páratlan alkotásait mutatja be. Célja, hogy feltárja és bemutassa azt a szisztematikus és nagyszabású vállalkozást, amely a budai udvarban szolgálta az uralkodói bibliotéka formálódását.

Itt kerül megrendezésre az "Ezerszer Júlia" időszakos kiállítás is, amely a könyvtár gazdag anyagára épül, kiegészülve a Petőfi Irodalmi Múzeum gyűjteményéhez tartozó relikviákkal. Szendrey Júlia irodalmi és magánéleti szerepvállalását hivatott bemutatni. A tárlat levelek, naplótöredékek, Andersen fordítások és versek mellett korabeli hírlapok és mellékleteik segítségével enged betekintést a korszak viselet- és társadalomtörténetébe is.

Várható hazaérkezés az esti órákban.

Részvételi díj: 11.200Ft/fő (autóbusz közlekedés, idegenvezetés)

A részvételi díj a belépőjegyek árát nem tartalmazza!

Belépőjegy a kiállításra (csoportos): 2000 Ft/fő

Kötbérmentes lemondási határidő: az indulást megelőző 8 munkanappal korábban,

ezen belül a részvételi díj 50%-a levonásra kerül.