Balaton-felvidéki Nemzeti Park-Káli-medence, Balatongyöröki Palacsintafesztivál

2019. április 27. 

Indulás Celldömölk LAKBER parkolóból 08:00 órakor, Sárvár Vár parkolóból 08:30 órakor, Szombathely Vasútállomás Gazdabolt elől 09:00 órakor.

Utazás rövid pihenőkkel a Balaton-felvidéki Nemzeti Park részét képező Káli-medencébe, amely földtani, történelmi, építészeti és tájképi értékeivel várja látogatóit. Első állomásunk Salföld, ahol a nemzeti park igaztósága a falu határában egy majort alakított ki 1997-ben. Egy működő gazdaságot hoztak létre őshonos magyar háziállatfajtákkal (rackajuh, mangalica, pásztorkutyák, és a nemzeti kincsként számon tartott gidrán ló fajta). Következő úti cél Kékkúton a Theodora Quelle gyógyvíz alapanyagaként ismert savanyúvízforrás, majd Szentbékkállán tekintjük meg a kőtömböket, amely az egykor itt hullámzott Pannon-tenger szélén lerakódott homokból képződött. Utunk további részében, Zánka és Monoszló között a 337 méterre magasodó Hegyestű bazaltoszlopaiban gyönyörködhetünk. A hegy északi felét az egykori kőbánya lefejtette, a visszamaradt, közel 50 méter magas bányafal azonban felfedi számunkra a kb. 8 millió évvel ezelőtt működött bazaltvulkán belsejét. A bazalt kúpjának tetejéről csodálatos tájképen figyelhetjük meg a Balaton-felvidék jellegzetességeit. Rövid séta Badacsonyban, majd a kirándulás utolsó állomásként látogatást teszünk Balatongyörökön, a Palacsintafesztiválon. A megszokott túrós, kakaós, ízes palacsintán kívül többféle édes és sós palacsintát kóstolhatunk a tavaszi rendezvényen. Emellett gyermekprogramok, kézműves játszóház és zenés programok színesítik a rendezvényt.

Várható hazaérkezés a esti órákban.

Részvételi díj: 7.900Ft/fő (autóbusz közlekedés, idegenvezetés)

A részvételi díj a belépőjegyek árát nem tartalmazza!

A program változtatásának jogát fenntartjuk!

Kötbérmentes lemondási határidő: az indulást megelőző 8 munkanappal korábban, ezen belül a részvételi díj 50%-a levonásra kerül.